Hovawart Club Nederland


Waterwerk te Oostvoorne

Geplaatst op 20-08-2017  -  Categorie: Workshops

Op zondagmorgen, togen we naar Oostvoorne bij de Brielse Maas. Wat kwamen we in een prachtige omgeving terecht met vriendelijke mensen die ons de weg wezen naar de locatie waar het waterwerk zou plaatsvinden. Na een plekje gevonden te hebben op het grote veld en kennis te hebben gemaakt met een groot aantal leden van Colonia werden we welkom geheten door André, één van de oprichters van Colonia. Er lagen allerlei maten wetsuits en schoenen gereed, die de begeleiders van de (workshop)honden mochten gebruiken. Vervolgens kregen we allerhande uitleg over het ontstaan van de vereniging en de activiteiten.

waterwerk-5jpg

Kijk iets uit het water apporteren, dat is geen enkel probleem, maar iets uit het water oppakken en naar de boot brengen, waar “de baas” niet inzit, dat is niet te begrijpen. De oefening in de boot meevaren om er vervolgens uit te springen, was geweldig. Een pop vastpakken in het water en naar de kant brengen lukte prima en ook een surfplank met een mens erop naar de kant zwemmen, was een “eitje”.

 

 

waterwerk-1jpg waterwerk-2jpg
waterwerk-3jpg waterwerk-4jpg

Maar aan alle pret komt een einde. Om circa 17:00 uur werd de dag afgesloten. Wat hebben we een heerlijke dag gehad met prima weer, met de mensen van Colonia die super aardig, gemotiveerd en heel geduldig zijn. Kortom een fantastische dag en wat vind ik het jammer dat ik al acht jaar oud ben, want anders had ik dit bijzondere waterwerk graag onder de knie gekregen.

HCN en Colonia veel dank voor de organisatie van deze prachtige dag.

Béla Barouch van de Sixenburg en Marianne.


© 2024 Hovawart Club Nederland