Hovawart Club Nederland


Hondensup (Ik SUP) op de Loosdrechtse plassen.

Geplaatst op 18-07-2020  -  Categorie: Workshops

Zaterdag, het tweede evenement van dit jaar stond gepland, gelukkig kon het evenement door de versoepelingen rondom het Corona virus doorgang vinden. Er was veel animo voor dit evenement, 8 honden en 11 personen hadden zich aangemeld.

Om 13.45 uur had iedereen zich verzameld bij het SUP-center in Loosdrecht en werden er tuigjes, zwemvesten en heupgordels uitgedeeld en kwamen de sportieve outfits tevoorschijn. Hierna togen we in 2 boten naar het (privé) eiland van Ik Sup Hondensup, hier lagen de SUPs en peddels al voor ons klaar. De honden konden nog even snuffelen en indien nodig een plasje doen, tevens werd er een groepsfoto gemaakt. Hierna begon de uitleg,hoe stap je op, waar zit of ligt je hond en hoe houd je de peddel vast?
De allerbelangrijkste regel was houd de hond aan de lijn, in het natuurgebied bij de Loosdrechtse plassen zitten namelijk veel reeën.

ik-sup1 ik-sup2

Nadat iedereen was opgestapt en zijn of haar balans had gevonden op het board, gingen we op pad. Iedereen begon zittend, maar al snel durfden de eersten het om te gaan staan, ook de eerste (tevens enige) duik in het water was een feit. We peddelden een klein doodlopend slootje in waar we een pauze hielden, er wat te drinken werd uitgedeeld. Daarna supten we nog naar een meertje waar hond en baas de kans kregen om te gaan zwemmen en vervolgens dezelfde route weer terug naar het eiland te suppen. Het natuurgebied is prachtig, we hebben diverse plaatsen gezien waar veel reeën zaten en waar deze het water oversteken.

ik-sup3 "Is dit nu echt nodig" ik-sup4

Mooi was het te zien hoe de honden zich ontspannen op het board, sommigen voor op de punt, anderen dicht tegen hun baasje aan.
Terug bij het eiland werd iedereen geholpen met afstappen en voeren we weer terug naar de haven. Daar kreeg iedereen een certificaat uitgereikt als bewijs van deelname en togen zowel de baasjes als de hondjes moe maar voldaan weer naar huis.
We hebben van iedereen positieve opmerkingen gehoord, er zal dus zeker een vervolg georganiseerd worden.

ik-sup


"Evenementen commissie bedankt voor dit leuk evenement"


© 2024 Hovawart Club Nederland