Hovawart Club Nederland


Hoe Socialiseer ik mijn Pup(s)

Geplaatst op 29-10-2018  -  Categorie: Lezingen

Lezing "hoe socialiseer ik mijn pup(s)" werd gegeven door “Dog & Human Support” in Gemeenschapshuis de Lanteern te St. Willibrord.

Het is een leuke opkomst met 12 hondeneigenaren, toekomstige fokkers, wat opvalt dat er veel vrouwen aanwezig zijn op deze workshop.

De presentatie wordt gestart vanaf de 1e dag van de pup.

Aan bod komen de verschillende fases van de ontwikkeling, wat wordt er van de pup verwacht, gaat hij/zij naar een training of shows lopen? Waarmee komt de pup in aanraking? Trein, verkeer etc. wat wordt er van de pup verlangd?

We krijgen een blinddoek voor en een voorwerp in de schoot, wat voelen we? De pups zijn actieve en ondernemende wezentjes. Wanneer start de zindelijkheid en hoe bouw je het op? Vragen over voeding en eiwitten. Geluid, welke pup reageert als eerst op grensbepaling?

Let op de grens! Leerervaringen, wat wil je met de pup gaan doen? Showen, Commando’s d.m.v. stem of gebaren?
Een oefening netjes aan een losse lijn lopen, is ook leuk zeker als je reactie uitlokt.

Ik was de pup van Isabella en jawel, lekker trekken aan de lijn, in een mum van tijd en zonder tegen-sparteling liep ik toch aan een losse lijn mee..

De presentatie eindigt met het advies om de eigenaar op het hart te drukken met de socialisatie door te gaan tot 18 maanden, alleen krijg je dan een sociale hond voor het leven!

Het was een leuke en leerzame avond en èèn ding is zeker, "SOCIALISATIE is ONTDEKKEN"

HCN-Fokcommissie.


© 2024 Hovawart Club Nederland