Hovawart Club Nederland


Dogpaddling dag “little Venice” in Giethoorn met DogWalkTrail

Geplaatst op 13-05-2017  -  Categorie: Workshops

DWT plus HCN. De eerste Dogpaddling dag in het programma van DWT. Een kleine groep leden van de HCN had er zin in met vier Hovawarts en een herder. Ons beperkte groepje was aangevuld met andere honden, dus een leuk gemêleerd gezelschap mensen en honden.

giethoorn4 giethoorn

giethoorn1Eerst de wandeling van 2,5 uur door het natuurgebied Holtingerveld. Een gevarieerd gebied met veel hoogte- verschillen en getekend door de geschiedenis. Je vindt er hunebedden, grafheuvels, oorlogs- monumenten en bomkraters. Deels aangelijnd maar op het open stuk heide en het laatste stuk na het bos hebben de honden heerlijk uit gebreid vrij en los gelopen.

Na de picknick/lunch stapten we in de auto’s naar Giethoorn. De deelnemers kregen roeibootjes, een zogenaamde “punter”
(soort Venetiaans gondelmodel) en 2 kano’s. Om alle bootjes te proberen werd er onderling gewisseld. Het eerste stuk was echt door de toeristische grachtjes van Giethoorn en daar kregen we ook even een heuse onweersbui over ons uitgestort. De eerste wissel was bij de kerk, op het grasveld aan de kant. De tweede wissel was op een eilandje in het midden van het meer achter de grachten van Giethoorn. Vervolgens begonnen we aan het laatste deel van de tocht: over het meer en weer naar de grachten van Giethoorn.

giethoorn2

giethoorn3

" Lekker Intensief Bezig"

giethoorn5

"Evenementen commissie bedankt voor dit leuk evenement"


© 2024 Hovawart Club Nederland