Klik hier voor de nieuwe MAG-plus test in beeld

De MAG-plus test (Maatschappelijk Aanvaardbaar Gedrag) meet het gedrag dat de volwassen hond in aanleg had en tot dan toe ontwikkelt heeft. De hond hoeft geen trainingsresultaten te laten zien.
Er worden 17 items aangereikt en de test duurt per hond 15 tot 20 minuten.
De honden worden gekeurd door gediplomeerde gedrags-keurmeesters op het morfologische type. Er wordt een eigen HCN-gedrags-normering gehanteerd.

Meer informatie over de MAG-plus test vindt u hier.

De uitslag van de test is bepalend voor de toelaatbaarheid van de hond bij de fokkerij volgens het fokreglement van de HCN.

Doorgaans vinden er 2 MAG-plus testen per jaar plaats, meestal één in april
en één in oktober. Kijk op de activiteitenagenda voor de exacte data van de eerstkomende testen.

De MAG-plus testen beginnen om 10 uur op het veld van Hondenvereniging Zeewolde, Baardmeesweg 4B (industrieterrein Trekkersveld), 3899 XS Zeewolde. Een routebeschrijving vindt u onderaan deze pagina.

Omdat we de keurmeesters en alle vrijwilligers die bij de test nodig zijn ruim van te voren moeten regelen vragen we u om u zo snel mogelijk op te geven.

Meer informatie over de MAG-plus test en over de opgave kunt u krijgen via: magtest@hovawartclub.nl 

Voor het downloaden van het inschrijfformulier: klik hier.

De datum, mits al bekend, van de volgende MAG-plus test kunt u vinden in de HCN agenda.


Route beschrijving Mag-plus test
Het veld van de Hondenvereniging Zeewolde ligt aan de Baardmeesweg 4B op het industrieterrein Trekkersveld bij Zeewolde.


VANAF DE A6:afslag 10 richting Harderwijk, dan 3de zijweg rechts (bij stoplichten). Dit is de Vogelweg. Na ± 9 km. afslag Zeewolde/Trekkersveld nemen en weg blijven volgen. Na een scherpe bocht naar links en daarna een scherpe bocht naar rechts komt u over een brug. Daarna op de 1ste kruising linksaf, dit is de Baardmeesweg. Deze volgen tot de weg een bocht naar rechts maakt. In deze bocht linksaf slaan. U ziet direct daarna aan uw linkerhand een hek met daarachter de parkeerplaats en de kantine.

VANAF DE A27: afslag Almeerderhout afrit 37, de Vogelweg op. Deze weg volgen tot de afslag Zeewolde/Trekkersveld. Zie verder hierboven.

UIT ANDERE RICHTINGEN: via de N 305, bij stoplichten afslag Zeewolde/Trekkersveld richting Trekkersveld nemen, op de rotonde rechtdoor, dan volgende kruispunt rechtsaf, dit is de Baardmeesweg. Deze volgen tot de weg een bocht naar rechts maakt. In deze bocht linksaf slaan. U ziet direct daarna aan uw linkhand een hek met daarachter de parkeerplaats en de kantine.