In het voorjaar en in het najaar organiseert de Hovawart Club Nederland Jonge Hondendagen. Op deze dagen worden zoveel mogelijk honden uit een nest bekeken op gedrag en uiterlijk.

Op zo'n Jonge Hondendag doet de hond, samen met zijn baas, een speels gedragstestje. Daarnaast wordt de hond bekeken op zijn exterieur. Dus hoe het er aan de buitenkant uitziet, het gebit wordt bekeken en de oogkleur bepaald en er wordt ook gemeten hoe de verhoudingen zijn.

Maar bovenal is het een echte familiedag, waar ook de fokker komt met de moederhond en vaak ook de vaderhond aanwezig is.

De HCN gefokte nesten die de geschikte leeftijd voor de Jonge Hondendag hebben worden door de HCN uitgenodigd.

HCN leden met een geïmporteerde Hovawart of niet gefokt via de HCN in de leeftijd van ± 10-18 maanden kunnen zich aan melden via

De Jonge Hondendagen worden gehouden op het veld van Hondenvereniging Zeewolde, Baardmeesweg 4B (industrieterrein Trekkersveld), 3899 XS Zeewolde. Een routebeschrijving vindt u onderaan deze pagina.

Voor meer informatie kunt terecht bij

De datum, mits al bekend, van de volgende Jonge Hondendag kunt u vinden in de HCN agenda.


Routebeschrijving Jonge Hondendag

Het veld van de Hondenvereniging Zeewolde ligt aan de Baardmeesweg 4B op het industrieterrein Trekkersveld bij Zeewolde..

VANAF DE A6:afslag 10 richting Harderwijk, dan 3de zijweg rechts (bij stoplichten). Dit is de Vogelweg. Na ± 9 km. afslag Zeewolde/Trekkersveld nemen en weg blijven volgen. Na een scherpe bocht naar links en daarna een scherpe bocht naar rechts komt u over een brug. Daarna op de 1ste kruising linksaf, dit is de Baardmeesweg. Deze volgen tot de weg een bocht naar rechts maakt. In deze bocht linksaf slaan. U ziet direct daarna aan uw linkerhand een hek met daarachter de parkeerplaats en de kantine.

VANAF DE A27: afslag Almeerderhout afrit 37, de Vogelweg op. Deze weg volgen tot de afslag Zeewolde/Trekkersveld. Zie verder hierboven.

UIT ANDERE RICHTINGEN: via de N 305, bij stoplichten afslag Zeewolde/Trekkersveld richting Trekkersveld nemen, op de rotonde rechtdoor, dan volgende kruispunt rechtsaf, dit is de Baardmeesweg. Deze volgen tot de weg een bocht naar rechts maakt. In deze bocht linksaf slaan. U ziet direct daarna aan uw linkhand een hek met daarachter de parkeerplaats en de kantine.