Wandelingen

2017
zaterdag 18 februari:
Winterwandeling in Noordsche Veld bij Norg (noorden van Assen).

 

Om ongeveer 11.00 waren de wandelaars en hun viervoeters allemaal aanwezig. Onder het genot van een kop koffie kreeg men wat uitleg van
de eigenaar over de wandeling en het gebied. Een mooie winterwandeling door het natuurgebied het Noordsche veld. Dat is een uit bos, heide en beekdalgraslanden bestaand natuurgebied ten noorden van Assen.

 


"Genieten van een prachtig natuur gebied"


"Activiteitencommissie"

Bedankt voor deze prachtige wandeling.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2016

27-29 mei:
Wandelweekend met Dog Walk Trail in de Ardennen.  
  


In Erezee-Biron was het een weekend genieten met onze Hovawarts. Verdeeld over drie mooie huisjes, met twee grote omheinde tuinen, waar de honden ook even wat energie kwijt konden.


Dog/Walk-Trail verzorgde vrijdagavond het diner en het programma werd doorgenomen, terwijl de regen stroomde buiten. Diezelfde avond, om 21.30 uur stonden we klaar, gekleed in regenpakken met zaklampen in de aanslag en het stopte met regenen. Een mooie trail langs het water, met afwisselend wat stijgen en dalen onder de donker wordende hemel. De geuren van nat-geregende bomen en struiken. En aan de honden te zien ook ongetwijfeld de geur van herten of ander wild. Een heerlijke tocht.


Zaterdag na het ontbijt naar Nisramont nabij La Roche. Wandelen gevolgd door kanoën en andersom met tussendoor een meegenomen lunch. Honden per koppels in de kano’s met hun peddelende baasjes.

Zondagochtend, huisjes opleveren.Wie besloot naar huis te gaan,
die ging. De rest ging op pad, wederom gehuld in goede regenkleding.

Een tocht van ruim 2 uur, prachtig landschap. Dog/Walk-Trail en alle deelnemers bedankt!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2015
ZATERDAG 24 Oktober
Wandelrally omgeving IJmuiden.

We waren dit keer met 12 honden. Verdeeld over 2 groepen begonnen we aan een wandeling van 7 km. Op het strand aangekomen bleek het daar erg druk. Veel mensen, vliegers, zeilboten op wielen en paarden.
Van alles, maar onze Hovi's en één Toller lieten zich door niets van dit alles van de wijs brengen.


De opdracht tijdens deze wandeling was "botten zoeken". Flessen die in-gepakt waren met folie met een bot erin waren goed verstopt.
Echter, op één plek waren de vossen ons voor geweest, sluw dus!
In het eerste gedeelte was de hond van Sacha zeer goed bezig, misschien een stukje voorkennis. Halverwege de tocht samen gezellig pauze op het terras voor een heerlijk kop koffie/thee, dus een terras-training.

" De viervoeters namen de rustpauze wel erg letterlijk".Het tweede gedeelte van de wandeling ging door prachtige duinen,
wederom zoekend naar de botten. Aan het einde van dit alles was de tussenstand 30 om 31 botten. Er was echter nog een eindopdracht.
Er was een kist verstopt vol met botten. Deze werd na ongeveer 10 minuten gevonden door de hond van Arjan. De verliezers mochten gelukkig meedelen in de botten. 

Het was weer een prachtige wandeling, perfect georganiseerd.
We verheugen ons nu al op de activiteiten die in 2016 zullen plaats vinden.

"Sacha en Gösta bedankt voor deze prachtige Wandelrally"

Ad van der Velden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 t/m 16 Augustus
Wandelweekend in Drenthe te Orvelte.
Wat enkele jaren geleden als een wild idee geboren werd,
begint stilaan een traditie te worden: het Hovi-wandelweekend. Nadat de BHC twee jaar de organisatie op zich nam, sloegen dit jaar de HCN en de HVN de handen in elkaar en het resultaat mocht er zijn! Zij vonden echt wel een unieke locatie: de Borckerhof in het museumdorpje Orvelte in Drenthe.

Zwemmen en Wandelen,dit weekend één van de grootste activiteiten, zowel voor mens als dier.
Na al deze inspanningen was het dan weer tijd voor de
inwendige mens, dit alles was ook voortreffelijk.

Dit alles is dus voor de ......?

Samenvatting van het weekend:
Gezelligheid, mooie honden,
leuke mensen, geweldige locatie
en een prachtige natuur.
Kortom puur genieten!
"Activiteitencommissie HVN, HCN en de Belgische HC"
Bedankt voor een prachtig weekend in Orvelte
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ZATERDAG 21 MAART
Wandelrally omgeving Lage Vuursche.

De Hovawart Club Nederland en de Hovawart Vrienden Nederland hadden een speurtocht door de schitterende bossen bij de Lage Vuursche georganiseerd. Dat leek me wel wat. Mijn honden genieten, net als ik, intens van een ander wandelgebied dan het dagelijkse.

Bepakt met een rugzak vol broodjes, flessen water en nog veel meer húp de auto in. Mijn vriend TOMTOM verteld waar we naar toe moeten en na een uurtje rijden was ik er. Het weer was wat druilerig, de stemming uitstekend. De opkomst was niet heel erg groot,
maar er waren toch al snel groepjes van drie á vier personen gemaakt, die op pad gingen met een routebeschrijving. De honden mochten los. Wát een feest. Reuen, die even aan rangordebepaling deden en mijn Akemi, die van alles één kermis maakte. Al gauw moest het
06-nummer gebeld worden voor raad…. We waren te ver gelopen. Onze voorzitter, die de tocht had uitgestippeld, waakte, als een echte roedelleider, over de groepjes en hield ons op het rechte pad. De puzzels, die onderweg opgelost moesten worden, waren leuk, met ook wat speurwerk voor de honden.

Heerlijk moe, vies en tevreden de honden weer ingeladen, organisatie bedankt, lieve attentie ontvangen en weer naar huis. ’s-Avonds sliepen de honden als roosjes. Een stille getuige van een fantastische dag was het hoopje zand, wat achterbleef op de slaapplek van de honden.....

Na de wandeling: zwart-blonde Hovawarts!

Sacha, Gösta, Cris, dank voor deze wandeling en het aangenaam verpozen!

Jet Milius.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ZONDAG 11 JANUARI                                  
HVN/HCN Nieuwjaars-Strandwandeling te NOORDWIJK.Plannen, plannen, plannen… daarmee begint het allemaal als je iets wilt organiseren. En dat valt nog niet mee. Ten eerste moeten we alle drie kunnen, want dat vinden we wel zo leuk. Dan moet het nog een datum zijn waarop al niet iets anders gepland is en waarvan we denken dat er veel mensen kunnen. Wat gaan we doen en waar? Als ik het zo opschrijf lijkt het allemaal zo simpel.

Tijdens het wandel weekend in Duitsland besluiten we onze agenda’s naast elkaar te leggen. We prikken een datum. Nou, dat ging makkelijk! We gaan wandelen. Dat hadden we al eerder bedacht. We willen niet telkens in hetzelfde gebied in Nederland afspreken,
dus nu willen we naar de zee. Van een kennis had ik gehoord dat Noordwijk een leuk strand heeft waar honden meer dan welkom zijn. Dat wordt het!

Uiteindelijk wordt het 11 januari in Noordwijk aan Zee wandelen. Bij beide verenigingen, HVN en HCN wordt ons voornemen kenbaar gemaakt. Ook op facebook plaats ik een bericht.

Er komen veel reacties: ‘Helaas is er al een wandeling, het is te ver weg, wij kunnen niet op zondag.’ Als je iets probeert te organiseren schrik je van deze reacties. Je baalt, maar weet ook dat je het niet voor iedereen goed kan doen. Gelukkig komen er steeds meer aanmeldingen en ook leuke reacties.

Zondagochtend ontbijten we met honden in het hotel. Geweldig dat het allemaal kan! Daarna gaan we op weg naar de ontmoetingsplek. Jemig wat een wind! Het waait echt hard, maar als we eenmaal de duinen over zijn is het goed te doen. De zon schijnt en het beloofd een mooie dag te worden. Het is toch wat verder lopen als we dachten, dus als we aankomen op de ontmoetingsplek staan daar vele baasjes met hun Hovawart(s) op ons te wachten. Het is een echte bonte bedoeling. Alle kleurcombinaties zijn aanwezig. Iedereen loopt alvast richting strand en ik wacht nog even op de laatste wandelaars. Uiteindelijk zijn we met 13 honden. Op het strand is het een groot feest voor onze dieren. Ze rennen en spelen naar hartenlust. Een aardigheid om naar te kijken. Er zit een goede energie in deze groep en dus gaat het allemaal goed en leuk met elkaar om. Omdat het zo hard waait besluiten we vooraf om iedereen de kleine attentie te geven als dank voor hun aanwezigheid. Daarna gaan we op pad. Het is een prettige wandeling waarbij de baasjes gezellig kletsen en de honden lekker wandelen. Op ongeveer de helft besluiten we een koffiepauze te nemen. Bij een chique strandtent gaan we naar binnen. Er wordt plek gemaakt voor ons. We zijn een grote groep en hebben ook grote honden bij ons. Het past allemaal. De honden gaan lekker liggen. Er wordt zelfs water voor ze neer gezet. Na een fotomoment wandelen we weer terug. Als we weer terug zijn bij de strandopgang van de ontmoetingsplek nemen we afscheid.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde wandeling en hopen er nog vele te mogen organiseren.  Op naar de volgende uitdaging!De activiteitencommissie HVN (Pascale, Ingrid en Amanda)
Foto's:Bernard Schep.